GYakran Ismételt Kérdések

Mennyi ideig tart egy sminktetoválás elkészítése?

Technikától, bőrtípustól, területtől függően általában 1 - 3 óra az elkészítési idő.

Mennyi idővel korábban foglaljak időpontot?

Időpontodat célszerű minél korábban lefoglalnod, hisz a várakozási időm, Nektek köszönhetően 7 - 8 hónapra nőtt. Nagyon Köszönöm a bizalmat és rengeteg ajánlást Nektek! 🖤

Mit szabad vagy mit nem szabad tennem sminktetoválás előtt?

Hidratálhatod, táplálhatod a bőröd mielőtt tetováltatsz. Herpeszre való hajlam esetén a megelőző gyógyszerkúra és immunerősítő készítmény szedése kötelező!Szoláriumot, napozást, szaunát, alkohol/drog/nyugtató fogyasztást, vérhigító készítmények és antibiotikum szedését kerülni kell. Tartós kozmetikai festékkel nem festhető a terület a tetoválást megelőző 1 hétben. Műszempilla kizáró okot jelent szemhéjtetoválás esetén.

Nyáron készíttethetek sminktetoválást?

Igen, nyugodtan! Megfelelő utóápolás és fényvédelem mellett bármilyen időszakban tetováltathatsz. 

Mennyire fájdalmas a sminktetoválás?

Meg kell, hogy nyugtassalak, Nálam annyira minimális a kellemetlenség, hogy általában csikisnek érzik Vendégeim a tetoválást. Nem hiszed? Kérdezd meg Őket! :) Szerencsére eddig mindenki kellemesen csalódott és soha nem érkezett panasz fájdalomra. 

Mennyibe kerül a sminktetoválás és miért ennyi az ára?

Technikától és területtől függően 20-95.000 Ft között mozognak az áraim.

Sok esetben találkozhatsz olcsóbban vagy jóval olcsóbban kínált sminktetoválásokkal. Természetesen ez nem minden esetben jelenti azt, hogy "olcsó húsnak híg a leve", de sajnos a legtöbb esetben beigazolódik ez az állítás. Ez pedig főként a középszerű vagy rossz minőségű alapanyagok használatának és helytelen, összecsapott technikának, valamint a hiányos szakmai tudásnak és tapasztalatnak "köszönhető". 

Egy minőségi professzionális munka, csak professzionális minőségű alapanyagokkal, eszközökkel, maximálisra törekvő szakmai tapasztalattal készíthető. Segítségképp egy példa: havonta kb. 4-5-6.000 Ft-ot költesz a kezed ápoltságára, szintén ennyit hajad ápoltságára. Ez tíz hónap alatt körülbelül pontosan annyi összeg, mint egy átlagban számított sminktetoválás. Ugye, hogy ugye? 🙂 Az arcodról van szó, ne ezen spórolj! 

Mennyi idő alatt és hogyan gyógyul meg a sminktetoválásom?

Az elsődleges sebgyógyulás átlagosan 4-7 napot vesz igénybe. Ezalatt a pár nap alatt hártyaszerű var képződik a tetoválásod felületén, amely kb. egy hét elteltével, magától lepotyog. 

A var leesését követően úgy láthatod, mintha eltűnt volna a pigment a területről. A var alatt elkezdett újraépülni a bőröd, szürkésfehér, opálos réteg fedi a színt, amely ezáltal fura színű lehet, vagy egyáltalán nem látszik. 

A 2. - 3. hétre szépen elkezd előbújni és beépülni a pigment és a 4. hét végére kb. a végleges színre alakul. Szájtetoválás esetén a beépülési idő és a végleges színhatás 8-9 hét.

Tehát 4-8 hetesen már majdnem teljesen gyógyultnak mondható a sminktetoválásod. 6-8 hetesen pedig, amennyiben szükséges, korrekciózható. 

Mennyit halványul a szín gyógyulást követően, a friss sminktetováláshoz képest?

A friss tetoválás erős, élénk színű lehet. Általában 10-40%-ot halványul a szín területtől/technikától/bőrtípustól függően.

Milyen színt válasszak a tökéletes színhatás érdekében?

A szín kiválasztását a következő szempontok szerint határozom meg: 

  • Saját szőrszálak színe és hajszín
  • Bőrtípus /zsíros, száraz, kombinált/
  • Bőrszín és pigmentáltság a Fitzpatrick skála szerint

Természetesen meghallgatom a kérésedet és együtt kiválasztjuk a tökéletes színt.

Miért lehet szükség a korrekcióra?

A korrekció, a gyógyulás során esetlegesen kiesett pigmentek pótolására/javítására szolgál. Abban az esetben, ha tetoválásod tökéletesnek érzed, a mai pigmentek összetételének és mai technikáknak köszönhetően már abszolút elhagyható a korrekció. A frissítés általában 1 - 3 évente lesz szükséges.

Miért van szükség frissítésre és miért kell 1 - 3 évente?

Frissítésre azért van szükség, mert az új generációs, EU szabványoknak megfelelő sminktetováló pigmentek már nem tartalmazhatnak vagy nagyon minimális mennyiségben olyan anyagokat, amelyektől huzamosabb ideig tartós marad a sminktetoválás. Ezért rövidebb ideig tartósak, a szervezet könnyebben lebontja őket. 

De én azt gondolom, ez egyáltalán nem probléma, hisz képzeld el, milyen színű lenne 5 - 10 év elteltével egy tartósabb pigment, amely különböző hatásoknak van kitéve? Szürke, lila, kék, zöld, narancssárga stb.. Bizony! 

Valamint, az idő múlásával sajnos a bőrünk megereszkedik, így a tetoválásunk is előbb utóbb előnytelen helyre kerülne. 

Milyen technikát válasszak a tökéletes sminktetováláshoz, hisz annyi féle van, nagyon nehéz a választás?!

A tökéletes technika kiválasztásában nyugodtan kérj segítséget, hisz sokmindentől függ, hogy egy adott technika alkalmazható-e a bőrtípusod stb. alapján. 

Én minden esetben a lehető legjobbat igyekszem kiválasztani Neked, természetesen a kérésed alapján. 

Amennyiben felmerült még bármilyen kérdés Benned, Keress bizalommal üzenetben vagy telefonon!